perjantai 30. elokuuta 2013

Törkeä kunnianloukkaus

Nyt pelottaa! Johanna kertoi eilen seuraavaa:


"Minun solvaus näyttää vain jatkuvan ja loppua ei näy!!! Uskoitte tai ette, minä olen kaikkea muuta kuin "vaarallinen väkivaltarikollinen" jonka syöksy vain jatkuu!!!!!! Tämä on törkeää toimintaa, Suomeeshan törkeästä kunnianloukkauksesta voi saada pahimmillaan 6 vuotta vankeutta! Eikö nämä minun solvaajani ajattele yhtään ihmisarvoa ja moraalia?!!!! Minulla on nyt jo 3 tapausta juristillani, ei jaksaisi enää enempää enkä ansaitse tällaista!"

Siis jos joku, on kirjoittanut jonnekin Johannasta jotain edes vähän sinne päin, että Jollaksen jättiläinen olisi vaarallinen väkivaltarikollinen, jonka syöksy vaan jatkuu, voi varautua Johannan juristien yhteydenottoon. Ja luvassa on siis pahimmillaan 6 vuotta vankeutta!

Hui! Lienee parasta siis tunnustaa suoraan, että jotain tuon suuntaista saattaa joskus lipsahtaa näppiksiltä.  Tässä sitä sitten odotellaan yhteydenottoa joltain Johannan juristeilta ja pakataan kuuden vuoden kamoja odotettavissa olevaa linnareissua varten. Samalla voisimme varoittaa myös esi-isäämme, kaikkien Johanna -blogien kruunaamatonta kirjoittajaa, Joe Paskoa. Toivottavasti saamme viereiset sellit, olisi mukavaa naureskella kuutisen vuotta Tuksule valvotuissa olosuhteissa. 

Sen verran asia alkoi kuitenkin kiinnostamaan, että piti oikein selvittää mitä Suomen laki sanoo syytteistä, joita mm. meitä tullaan syyttämään. Niinpä tutkimme lakikirjaa ja kunnianloukkauksesta sanotaan siellä seuraavaa:

Kunnianloukkaus on asianomistajarikos eli syyte nostetaan pääasiassa vain, mikäli kunnianloukkauksen uhri sitä vaatii. Rikokselle on tavallinen ja törkeä muoto: 

Joka

esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista, on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.


Törkeästä kunnianloukkauksesta laki sanoo:

Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa
1) rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka
2) aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Että näin. Johanna mukaan hänen juristilaumastansa yksi printtaa 24/7 herjaavia kirjoituksia netistä, toinen lukee kolmen blogeihin/keskustelupalstoille kirjoittaneen kirjoituksia, kolmas taistelee huostaanotettujen koirien puolesta, neljäs taas väärin huostaanotetun Sitikan puolesta ja viides kuljettaa itse tähteä pitkin poikin itäistä Suomea. 

Sikäli mikäli kuulumme, ja aivan varmasti kuulumme, juristi ykkösen ja kakkosen tutkintojen piiriin, seuraavassa muutama lieventävä seikka, jonka toivomme laskevan tulossa olevaa kuuden vuoden tuomiota ainakin sen verran, että saisimme pitää läppärin sellissä ja pääsisimme käymään Johannan keikoilla katsomassa suurta viihdettä/taidetta. Nämä vierailut helpottaisivat varmasti myös ryhmämme sopeutumista uudelleen yhteiskuntaan, mikä nykyisille vangeille on joskus melkoisen haastavaa.
 
Nyt puhutaan siis törkeästä kunnianloukkauksesta. Ok. Rikos on tehty, sen myönnämme auliisti, joukkotiedotusvälineitä, joksi internetkin käsittääksemme lasketaan, käyttämällä. Lisäksi rikos on saatettu lukuisten ihmisten saataville, ainakin mikäli uskomme blogin kävijälaskuria. Ykköskohtaan olemme siis kiistatta syyllisiä.

 "Juha oli järkyttävässä tulipalossa muistaakseni viime kesänä, jossa hämärissä olosuhteissa kuoli hänen paras ystävänsä, 27 vuotias Tanja. 

Julia kyseli Juhalta, että tappoiko hän Tanjan. Hän yritti myös kysellä, että sytyttikö hän tulipalon tahalleen koska tuli mustasukkaiseksi Tanjasta (hänen alettua seurustelemaan.) Juha väitti, että tulipalo oli alkanut Tanjan omasta tupakasta joka oli jätetty huonosti stumppaamatta.
En ota asiaan kantaa, en tietenkään pysty, koska en tiedä siitä mitään. Se vain kuulostaa tosi oudolta, yksi talossa olleista tytöistä oli kuulemma palanut 80% iholtaan. Minusta on huolestuttavaa se, että Juha oli ollut Hesperian hoidossa ennen tulipaloa, eikä sen jälkeen." Johnna Tukainen Glamour Dolls blogissan


Oho, mistä tuo nyt tuohon läsähti? No olkoon..... Johannahan se siinä vaan kirjoittelee Juhasta ilman että esittäisi yhtään valheellista tietoa tai vihjausta, ilman että aiheuttaisi Juhalle minkäälaista vahinkoa tai kärsimystä.....

Mutta takaisin varmaan jo postissa olevaan meille kohdistettuun haasteeseen. Yleisesti ottaen ihmisistä siis saa kirjoittaa, jopa arvostellen, mikäli ao. henkilö esiintyy politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa.Ja tässä tuleekin sitten se kohtaloksemme koituva juttu!

Olemme kirjoittaneet Johanna Tukiaisesta. Myönämme tämän auliisti. Olemme jopa muutamassa yhteydessä arvostelleet neitoa, joka siis lain mukaan  olisi ihan sallittua, mikäli Jossun elämässä olisi edes hitunen taidetta tai siihen rinnastettavaa julkista toimintaan. Mutta kun ei...... Se, että eltaantunutta kermaa levitellään rankasti ylipainoisen alkoholistin  ja väkivaltarikollisen keholle, tanssiesitys koostuu noin kolmesta liikkeestä, laulu tulee poltetuilta CD:ltä jonka tahdissa auotaan suuta (jos muistetaan) ja mukana kulkeva ja ennakkoon mainostettu Glamour Dolls -tanssiryhmä koostuu ihan kenestä tahansa, joka sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan, ei täytä  missään nimessä laissa mainuttua taiteen määritelmää, eikä ole edes siihen rinnastettavaa toimintaa. Eli Sörkka kutsuu........

Olemme, ja toivon mukaan myös muut blogistit kuten Laupea Lahna ja edellä mainittu Joe Pasko, valmistautuneet kuuden vuoden vankeuteen. Tosin rangaistusasteikko hieman ihmetyttää. Laissa mainitaan, että ihan peruskunnianloukkauksesta napsahtaa sakkoja tai max. kuusi kuukautta linnaa. Törkeästä kunnianloukkauksesta taasen luvassa on joko sakkoja tai max. kaksi vuotta linnaa. Joku Johannan ylityöllistetyistä juristeista on lupaillut meille kuitenkin jopa kuuden vuoden vankeutta! Ristiriita on suuri, emmekä todellakaan tiedä, että otammeko puhtaita kalsareita mukaan kahdeksi vai kuudeksi vuodeksi! Jos joku, vaikkapa tuo kuljettaja-juristi, voisi ystävällisesti ottaa yhteyttä ja kertoa tarkat vuodet. Kiitos. Sähköpostiosoite löytyy jostain täältä sivuilta. 

- Artoon eli ex-aviomieheeni, joka niinikään on psyykkisesti sairas.
- Saamelainen kääpiö Arto Länsman, joka itse ei ole ainoastaan naistenhakkaaja ja kuristaja, vaan myös talousrikollinen ja varas.
- Kerron Arton taustat, kuinka hänen isänsä hirttäytyi mielisairaalassa, kuinka Arto oli koko lapsuutensa koulukiusattu, kuinka hän päätyi asumaan vanhaan navettaan joka ei edes ole mikään asunto, kuinka hänen oma sukunsa hylkäsi hänet, kuinka hän rupesi paritusrinkiin Lapissa ja toi venäläisiä naisia Lappiin joita hakkasi, lisäksi että sitä ennen oli kuristanut ja hakannut myös ex-avovaimoaan Eva Halttua ja omaa poikaansa Johania Tukholmassa, kuinka hän on ylpeä siitä että koskaan edes asui Tukhomassa, vaikka tosiasiassa hän asui siellä vain ala-arvoisissa slummmeissa kuten Rinkebyssä ja Tänstassa, kuinka hän sekaantui alaikäisiin tyttöihin ja levitti klamydiaa ympäriinsä (voi olla oireeton ja aiheuttaa lapsettomuutta), kuinka hän on patologinen valehtelija: mm. hampaistaan joista suurin osa puuttuu. Hän väittää että "porakone oli osunut niihin" vaikka tosiasiassa hän oli saanut turpaansa useita kertoja asuessaan Ruotsissa.

Oho, taas jostain lävähti täysin asiankuulumatonta tekstiä jostain, tarkoitustahan oli kirjoittaa kunnianloukkauksesta ja hieman myös törkeästä sellaisesta. Tuo ylläoleva teksti, jonka Johanna siis on kirjoittanut ex-miehestään, ei kuulu näihin asioihin millään lailla. Artohan on laissa määritelty toimija politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteen ja taiteen suuri guru, eikä Johanna teksti aiheuta mitenkään suurta tai pitkäaikaista kärsimystä. Jakelukanavakaan ei ole ollut julkinen, vaan Johannan ihan oma blogi. Näin ollen on siis aivan turha syyttää Johannaa siitä, että hän olisi itse syyllistynyt yhtään mihinkään! Syyllisiä ovat  näädät, jotka kirjoittelevat suoria lainauksia Johannan blogista/FB -sivusta tms.  keskustelupalstoille tai blogeihin. Kehtaavat vielä arvostellakin! Tämä toiminta, jos joku, täyttää törkeän kunnianloukkauksen merkit täydellisesti.






9 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen!
    ps.Jos vankilatuomio rapsahtaa päälle niin lupaan viikoittain leipoa teille kakun johon omaperäisesti piilotan viilan vankilapakoa varten (tästä ei tietenkään saa vihjaista kenellekään).

    VastaaPoista
  2. Kiitokset täältä myös!
    Pahoin pelkään, että tulette saamaan sellikaveriksi myös erään Tuksun.
    Luuletteko, että meillä on mahdollista, sieltä sellistäkin käsin, saada jotain tietoa, miten kyseinen suuruus viihtyy siellä?

    VastaaPoista
  3. Loistavaa tekstiä :D

    VastaaPoista
  4. Ei kait nyt sentään Tuksu samaan selliin änkeä? Ryhmällämme kun on huolehdittavana niin Joe Pasko kuin Laupea Lahna. Toisaalta, jos Tuksu olisi siellä, voisimme säästää voinapit, joita jaetaan näkkileivän kanssa, ja pistää näkkärin päälle rasvaa suoraan Johannasta. Riittävän pitkään kun tätä tekisimme, voisimme livahtaa kaltereiden välistä helposti.....

    VastaaPoista
  5. Reps*!!! Aivan mahtavaa jälleen ja kahvit näppiksellä!! :D

    VastaaPoista
  6. Mielikuvitus-uristit on helppo valjastaa uhkailemaan oikeusjutuilla ja tehtailemaan syytteitä, mutta hirveät loukkaukset pitää ulostaa rikosilmoituksen liitteeksi ihan ite, tai pyytää faneja apuun. Pasila Vice olisi helisemässä tämän paperimäärän kanssa, mutta liekö oikeasti tulostettu arkkiakaan? Mielikuvitus-uristista ei ole juurikaan apua käräjäsalissa, onneksi yhteiskunta kustantaa oikean juristin. Tuksun tapauksessa taksassa on varmaan puolet ylimääräistä sekavuuslisää.

    VastaaPoista
  7. On sun elamas varmaan tylsaa kun pitaa toisen sahlaamisia seurata nain ahkerasti.
    Hohoijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se ON tylsää..... Hyvin huomattu!

      Poista
  8. Mitä väliä sillä pitäisi teille olla, mitä Johanna tekee tai kirjoittaa tai on tekemättä niitä. Miksi hänen elämänsä kiinnostaa teitä niin kovasti !! Silloin kun ihmisen omat, järkevät kommentit loppuvat menevät jotkut henkilökohtaisuuksiin. Kyllä ihmisellä itsellään täytyisi olla myös omassa nettikirjoittelussaan sen verran älyä, että ymmärtää mikä on soveliasta ja mikä ei. Todellakin toivon, että Tuksu nostaa syytteet häntä netissä pahiten solvanneita kohtaan !!

    VastaaPoista