sunnuntai 11. elokuuta 2013

Se viimeinen blogikirjoitus



 T E    D A A M I T
 Naisten kirjoittama aikausilehti naisilta naisille naisista.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Johanna Tukiainen avoimena:
ELÄMÄNI EI AINA OLE OLLUT HELPPOA!


Johanna Tukiainen on kiistatta yksi Suomen tähtitaivaan johtavia artisteja. Hän keikkailee ympäri maata pitkillä kiertueilla ja esiintyy jatkuvasti lehtien palstoilla. Myös keskustelupalstoilla Johanna on yksi eniten seuratuimmista julkkiksista, onpahan tähden elämäntyötä kunnioittamaan perustettu muutama blogisivustokin. Johanna epäilee kuitenkin, että suosituimman blogin, nimimerkki Joe Paskon "Anonyymi Kyttääjä" -blogin,  tiedonantaja toimii Julia -siskon Bonzo -mopsi, sillä kukaan muu ei kykene kertomaan niin yksityiskohtaisia tietoja "kulissien takaa.

Oman elämänsä taiteilija on tähän asti halunnut rauhoittaa julkisuudelta, mutta avautuu myös siitä tässä harvinaisessa haastattelussa. Johanna kertoo avoimesti uransa huippukohdista, mutta myös siitä, kuinka vaikeaa Suomessa on olla menestyvä artisti ja minkälaisia paineita se asettaa. Ihmissuhteet, ura ja tulevaisuus mietityttävät Johannaa kovasti.


Teksti: Jari-Rita Porttila-Tainola


Johannalla on pitkä ura takanaan ulkomailla. Tämä kansainvälisistä piireistä tarttunut suuripiirteisyys näkyy jo ennen haastattelun alkua taiteilijan käytöksessä, hän on myöhässä sovitusta haastatteluajasta reilun tunnin. Toimittajan aika kuluu kuitenkin rattoisasti Johanna palatsin portailla istuskellessa ja Jollaksen hienostokaupunginosan leppoisaa elämää seuraillen. Silmiin pistää hyvin hoidetut pensasaidat, nurmikot ja kaduilla liikkuvat luksusautot. Ohi ajavien autojen kuljettajien reaktioista on helposti luettavissa se, kuinka suuren vaikutuksen Johanna on tehnyt jopa menestyviin jollaslaisiin. Osa autoista hiljentää selvästi Johannan hyvin hoidetun talon kohdalla, usea kuljettaja jopa moikkaa käsi ja keskisormi pystyssä, osa autoilijoista taasen kiihdyttää selvästi Johanna talon kohdalla. He eivät ilmeisesti halua häiritä kansainvälisen tähden mahdollisia kauneusunia ja ohittavat yhden koko alueen kauneimmista taloista mahdollisimman nopeasti
.
Vihdoin muutaman tunnin odottelun jälkeen Jollashovin pihaan kaartaa upeasti pidennetty luksusmersu, jonka uumenista kaunis ja menestyvä tähtemme nousee. Valitettavasti Johannan lompakko on jäänyt keskustan huippukampaamoon, joten toimittajamme kuittaa mersutaksin laskun. Johanna on ottanut kansainväliseltä, italialaiselta huippukampaajalta kuuluisat Luis Vuitton Extra Precious Blond Extension –hiuspidennykset, jotka pukevatkin tähden ruskettunutta ja pisamaista olomuotoa ihanasti. Näyttäisi aivan siltä, että tähtemme on valmiina valloittamaan taas uuden estradin! Ennen illan keikkaa juttelemme kuitenkin Johannan kanssa kuin tyttö tytölle, Johanna paljastaa useita uusia puolia niin itsestään, tulevaisuuden suunnitelmistaan kuin rakkauselämästään.

Johannan ihana boheemi asuintyyli kiinnittää huomion heti kun pääsemme ensimmäisenä lehtenä sisään Jollashoviin. Siellä täällä näkyy vaatekasoja, tyhjiä maitotölkkejä, pizzalaatikoita, koirien kakkakasoja ja pissalammikoita. – En todellakaan ole mikään siivousintoilija, Johanna naurahtaa. –Miamissa kaikilla tapaamillani tähdillä oli tapana elää kotonaan juuri niin kuin halusivat. Paineita tulee aivan riittävästi siitä, kun jokainen ilta esiintyessään täytyy näyttää hyvältä. 

URA

Tästä pääsemmekin mukavasti Johannan pitkään ja menestyksekkääseen uraan. Johanna vaikutti vuosisadan vaihteessa Miamissa, jossa esiintyi useilla kuuluisilla estradeilla monissa eri kaakkoisen rannikon pizzerioissa ja kahviloissa. –Kansainvälinen managerini, Kurt Cobain, rakensi minulle tuolloin pitkiä kiertueita Miamin lähiöravintoloihin, joissa menestys oli huumaavaa, Johanna kertoo. – Tuolloin havaitsin, kuinka lämpimiä ja vastaanottavia amerikkalaiset ovat.  Minut olisi haluttu adoptoida sinne, mutta tunsin sisimmässäni, että sieluni kuuluu tähtitaivaalle, joten kieltäydyin adoptiosta, Johanna muistelee. – Kuitenkin jo tuolloin, oman asemani vakiinnuttua, halusin auttaa aloittelevia esiintyjiä heidän urallaan, ja siksi otin useita uransa alussa olevia bändejä ja laulajia lämppärikseni. Eihän ne mitään lisäarvoa keikalleni tuoneet, mutta koska olen aina ollut avarasydäminen ja humaani, halusin antaa heillekin mahdollisuuden. En valitettavasti jaksa muistaa ihan kaikkia, mutta mieleeni ovat jääneet ainakin mm. yhtyeet nimeltä The Beatles, Abba sekä yksi slummeista kotoisin oleva tumma laulaja, josta ei varmaan tullut ikinä mitään, mutta jolle halusin antaa lähinnä humanitäärisistä syistä mahdollisuuden näyttää. Hänen nimensä oli Michael Jackson, Johanna muistelee hieman huvittuneena.

Johanna on selkeästi nauttinut ihanasta elämästään Miamisssa, sillä hänen silmänsä suorastaan loistavat kun hän muistelee menestystään rapakon takana. – Miamissa viettämäni aika antoi paljon minulle, mutta se on vaikuttanut myös suomalaiseen iskelmä- ja rockmusiikkiin. Paula Koivuniemi ja Katri-Helena soittelevat minulle lähes viikoittain kun haluavat saada kansainvälisiä vinkkejä lavaesiintymiseensä tai jos heillä on uransa kanssa ongelmia. Minulla on edelleen erittäin lämpimät suhteet USAhan, soittelemme mm. Michaelin ja Kurtin kanssa useasti. Olen luonnollisesti auttanut näitä edellä mainittuja kotimaisia harmaavarpusia saavuttamaan edes osan siitä glamourista, jonka minä itse asiassa olen henkilökohtaisesti luonut niin Miamiin kuin tänne NeuvostoSuomeen, Johanna kertoilee ilman minkäänlaista ylpeyttä äänessään. On todella mukava haastatella tähteä, joka kiistatta on ollut suunnannäyttäjän monessakin mielessä, mutta onnistunut säilyttämään vaatimattomuutensa. Aika monella muulla menestys on noussut hattuun, joka kyllä valitettavan usein myös näkyy niin käytöksessä kuin mielipiteissä. 

2000 –luvun alussa Johannaa alkoi vaivata koti-ikävä. Suuret, amerikkalaiset pizzeria- ja lähiökuppilalavojen kiertueet eivät kenties olleetkaan sitä, mitä syvästi tunteva, uskonnollinen tähti elämältään haluaa.  – Halusin pois jenkkiläisestä pintakulttuurista, halusin palata Suomeen ja tuoda mukanani mahdollisuuksien mukaan palasen sitä jet-set –elämää, mihin olin USAssa tottunut, Johanna kertoo. –Niinpä tulin Suomeen, ja perustin erittäin seksikkään ja menestyvän tanssiryhmän nimeltään Glamour Dolls Dancers. Koska olin idean ”äiti”, minulla oli tuo kansainvälinen kokemus ja olin kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa neljä ällää, luonnollisena jatkumona minusta tuli Glamour Dolls –ryhmän toimitusjohtaja, CEO. Teimme tyttöjen kanssa salit täyteen vetäneen keikkakiertueen Suomessa heti tänne palattuani. Kiertueen jälkeen ryhmän kokoonpano on vaihdellut useasti, juuri tällä hetkellä Dollseissa tanssii minun lisäkseni siskoni ja eräs timmissä kunnossa oleva Isabella (29v.). Vaikka kokoonpano saattaakin vaikuttaa pieneltä, haluan korostaa sitä, että usein laatu korvaa määrän, Johanna todistaa sormi pystyssä. – Esimerkiksi siskoni Julia, oli Playboy –lehden kuvauksissa ihan vaan siksi, että antautui kuvaajalle, mutta haluan korostaa, että se on aivan normaalikuvio kansainvälisissä kuvauksissa. Itsekin olisin voinut kyseiseen lehteen päästä, mutta jostain syystä kuvaaja ei minua halunnut, tai sanotaanko suoraan ettei hänellä ottanut eteen minun kanssani, Johanna avaa kansainvälisiä kuvioita. 

Varsinaisen aloituspotkun Johanna sai Suomen -uralleen, kun hän tapasi lennolla Helsingistä Leville silloisen ulkoministerin. –Keskustelimme koko lennon ajan Suomen ja Yhdysvaltojen suhteista, ja koska minä olin viettänyt USAssa pitkän ajan, ministeri oli erittäin kiinnostunut mielipiteistäni kuinka suhteita pitäisi kehittää, Johanna kertoo. Myöhemmin yhteydenpito jatkui vielä tekstiviestein, mutta koska kyseinen ministeri ei  ottanut Johannan ohjeita käytantöön, hän sai potkut. – Voidaankin siis sanoa, että minun kansainvälisten suhteiden konsultaatio aiheutti ulkoministerin vaihdoksen, Johanna naurahtaa. 

Tällä hetkellä tämän syvällisen ja herkän taiteilijan arki koostuu keikoista, joita Johanna tekee suomalaismanagerinsa ohjaamana huimat 3 kpl kuukaudessa. – Ajettuani itseni Miamissa lähes loppuun, olen todennut, että hieman rauhallisempi keikkatahti sopii minulle paremmin, Johanna kertoo. - Näin kykenen antamaan itsestäni parhaimmat ulos jokainen ilta, sillä yleisöhän maksaa nimenomaan siitä, että näkevät minut ja heille hieman vieraan, kansainvälisen tason mukaisen lavashown.

IHMISSUHTEET

Menestyvän artistin puolisolta vaaditaan ominaisuuksia, joita kovin monessa miehessä ei ole. Tämän on myös Johanna joutunut kipeästi kokemaan. Kun nainen tekee määrätietoisesti uraa ja kiertää ympäri maailmaa, kotona odottavan miehen tulee hyväksyä tämä. –Valitettavasti kohdalleni ei ole osunut miehiä, jotka ymmärtäisivät sen, kuinka paljon huippuunsa viety show vaatii. En välttämättä pitkien kiertueiden jälkeen enää jaksa olla ”se ihana, pullantuoksuinen Johanna”, jota mies odottaa, Johanna vakavoituu kun keskustelu siirtyy tähden ihmissuhdekuvioihin. Kaikesta näkee, että Johannan hennon, mutta huippuunsa treenatun ulkokuoren alta löytyy kuitenkin herkkä, rakkautta kaipaava, ja siitä unelmoiva nainen.  
  
- Elämääni on vaikuttanut oikeastaan kolme tärkeää ihmissuhdetta, Johanna aloittaa.   - Ensimmäinen rakkauteni on eräs Mika, joka toimi Nokialla johtavassa asemassa, ja oli itsekin melkoisessa uraputkessa. Mikaa kaavailtiin jossain vaiheessa jopa Jorma Ollilan korvaajaksi, joten kahden voimakastahtoisen ja uraansa kaiken sijoittavan nuoren elämät eivät vaan toimineet. – Niin paljon kuin Mikaa rakastinkin, ja rakastan edelleen, minun oli pakko valita urani. Siirryin Miamiin, jossa melko nopeasti tutustuinkin erääseen juutalaiseen miljonääriin, joka oli yritysjohtajana isänsä ja äitinsä kukkakaupassa, Johanna muistelee vakavana. – Rakastuin päätä pahkaa tähän menestyvään liikemieheen, ja vietimmekin uskomattoman upeita iltoja hänen kanssaan. Myöhemmin miehestä paljastui kuitenkin menestyville yritysjohtajille ominaisia piirteitä, hän oli mm. erittäin tarkka rahoistaan eikä suostunut enää rahoittamaan toimintaani, hän vaati, että joka ilta kun tuli kotiin töistä, minulla olisi pitänyt olla ruoka valmiina ja kaiken lisäksi asunto siivottuna. Itse koin olevani kuitenkin enemmänkin esiintyvä tähti, joten suhteemme kariutui näihin ristiriitoihin. 

Kaksi raastavaa eroa mieltään painaen Johanna muutti sitten siis Suomeen. Hän havaitsi kuitenkin nopeasti, että täällä Pohjolassa suurin osa miehistä oli juntteja, jotka eivät kerta kaikkiaan osanneet toimia suuren kansainvälisen tähden toiveiden mukaan. – Lopulta löysin Lapin perukoilta kuitenkin aidon, rakastavan ja hellän miehen, Arton, Johanna muistelee. –Vietimme Arton kanssa revontulien täyteisiä hetkiä pohjoisessa, ja kun Arto kosi minua romanttisesti jätkänkynttilöiden loimussa ja poronkäristystä rintapielessään, päätökseni oli helppo. Uskoin viimein löytäneeni sielunkumppanini, Johanna kertoo ääni hieman murtuen ja silmät selkeästi kostuen. Häät myytiin kansainvälisen käytännön mukaisesti eräälle lehdelle, ja Johanna tunti olevansa onnensa huipulla. Pari vihittiin liikuttavassa seremoniassa jääkirkossa ja Johanna oli pukeutunut unelmiensa mukaiseen, noi 20 metriä pitkään, upeaan hääpukuun.

Arki iski heti häiden jälkeen. – Olin jo hääiltana havainnut Artossa piirteitä, jotka hieman huolestuttivat minua. Hänellä ei ollut hampaita, ja kaiken lisäksi viina tuntui maistuvan. Itsehän olen alkoholinkäytön suhteen erittäin tarkka, se ei saa häiritä esiintymisiäni eikä julkisuuskuvaani, Johanna painottaa topakasti. Niinpä hän teki itsenäisen naisen rohkean ratkaisun, ja päätti lähteä häämatkalle yksin selvittääkseen ristiriitaisia tunteitaan. – Rakastin Artoa, enhän olisi mennyt naimisiinkaan hänen kanssaan ilman rakkautta. Se, että eräs lehti maksoi häät ja minulle upean matkan paratiisisaarelle, ei vaikuttanut  päätökseeni lainkaan. Jos olisin mennyt naimisiin pelkästään julkisuuden ja tuon matkan takia, se olisi ollut mielestäni halpamaista, enkä ole koskaan sellaiseen syyllistynyt, Johanna jatkaa kipeiden muistojen läpikäyntiä.   

Kun ero Artosta oli selvä, Johanna päätti jättää tämän taakseen. – Mielestäni vanhaan ei kannata takertua, ja siksi en ole ollut Artoon missään yhteyksissä eromme jälkeen. En myöskään mielelläni mainitse häntä blogissani tai Facebook –sivuillani, sillä eletty mikä eletty, Johanna paaluttaa. – Haluan katsoa eteenpäin, silla uskon, että minunkin unelmien prinssi odottaa minua jossain tuolla, Johanna toteaa ja viittaa kädellään ulos ikkunasta haaveellisena. Johanna haaveissa on löytää viisas mies, jonka hän kokee ansaitsevansa useiden pettymysten jälkeen. -Lisäksi miehellä pitäisi olla varallisuutta ainakin sen verran, että hän voisi hankkia meille talon, rahoittaa keikkani ja suurten tähtien elämään oleellisesti liittyvät "piristysaineet", Johanna kertoo selkeästi tavoitteistaan tietoisena.

Koska Johanna elää esiintyvän taiteilijan hektistä elämää, normaali parinmuodostus tuntuu olevan tähden tavoittamattomissa.  - Niinpä lanseerasin noin vuosi sitten itse keksimäni televisioformaatin, jota kutsun työnimellä "Johannalle sulhanen", Johanna kertoo selvästi innostuen. - Kyseistä ohjelmaa ei ole tehty vielä missään, mutta koska olen äärimmäisen luova ja kekseliäs, kehitin ohjelman idean aivan omasta päästäni, Johanna hekottelee. Uusi idea tuntui olevan suomalaisille televisiokanaville liikaa, joten Johanna on päättänyt rahoittaa koko ohjelman kuvaukset omasta pussistaan.  - Ensimmäin jakso on jo purkissa, siinä esittelen ehdokas nro 1, jonka nimi alkaa U:lla. Kävimme tämän ehdokkaan kanssa ehkäpä Euroopan kalleimmassa kaupungissa, Oslossa, jossa tapasin mm. kyseisen ehdokkaan parhaan kaverin, Henrik Ibsenin,  Johanna kertoo. -Seuraavien jaksojen kuvausaikataluja ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta hakemuksia on tullut jo tasan 50, vaikka en ole mainostanut enkä tätä ennen kertonut ohjelmastani missään. Karsin noista 50:stä ensin kaksikymmentä, ja sen jälkeen vielä kaksikymmentä, joten deittejä ohjelmassa tullaan näkemään noin kymmenen, Johanna avaa ohjelmaideaansa. Seuraavat deittijaksot tullaan kuvaamaan euroopalaisissa suurkaupungeissa, kuten Tallinna, Tukholma, Munchen ja Belgia. Kaikki nämä kaupungit ovat kansainväliselle tähdellemme jo ennestään tuttuja. 

Eikä Johannan  televisioon tarkoitetut ohjelmaideat tähän lopu. Hän kertoo kehittelevänsä mm. ideaa siitä, että suljettuun taloon sijoitettaisi vaikka 20 ihmistä vailla minkäänlaista kontaktia ulkomaailmaan. Kamerat kuvaisivat talon tapahtumia sitten 24/7. Toinen Johannan alati uutta hakevissa bisnesideoissa on ohjelma, jossa aloittelevat laulajat esiintyisivät ensin julkkiksista kootullle raadille, joka päättäisi pääsekö laulaja jatkoon vai ei. Tämän ensimmäisen karsinnan jälkeen laulajat koottaisi yhteen johonkin vanhaan teatteriin, jossa he jotuisivat esiintymään ryhmässä. Ja taas raati pudottaisi osan esiintyjistä. Lopullisen valinnan voisi sitten tehdä vaikka Suomen kansa puhelinäänestyksellä.

- Tiedän, että kaikki nämä ideat saattavat olla hieman liian vallankumouksellisia Suomen, valitettavasti sangen kehittymättömille televisiomarkkinoille, Johanna toteaa hieman surullisena. - Mutta minä uskon, että kunhan Suomi pääsee tästä NeuvostoSuomi ideologiastaan, kyseiset ideat saattaisivat toimia täällä, Johanna toteaa toivorikkaana. 

TULEVAISUUS

Johanna pitkäjänteinen työ useilla maailman johtavilla estradeilla näyttää vihdoin tuottavan tulosta. Hänen kansainvälisen tason shownsa, jota tällä hetkellä Suomessa myy kuuluisia manageritoimisto Womens’s Mensturaatio Club,  on haluttua ”tavaraa” ympäri Suomen. Myös Johannan rakkauselämä näyttää asettuvan kohdilleen, sillä tapailtuaan useita suomalaisia, kalliolaisia ja tanskalaisia liike-elämän huippuvaikuttajia, hän on vihdoin löytänyt rinnalleen prinssin, jopa ruhtinaan. – Nykyinen miesystäväni on aivan ihana, hän kuuluu erääseen etniseen vähemmistöön, jossa kunnioituksesta miehen saavutuksiaan kohtaan häntä kutsutaan heimonsa parissa joko mustalaisprinssiksi ja jopa mustalaisruhtinaaksi, Johanna innostuu. – En valitettavasti tunne kyseisen vähemmistön toimintatapoja, mutta jos tittelinä on prinssi tai ruhtinas, se ei voi olla mitään kauhean huonoa, Johanna jatkaa. – Uskon, että olen vihdoin löytänyt sen unelmien miehen. Digitaalinen kelloni tikittää kuitenkin koko ajan, ja haluaisin saattaa tähän maailmaan ainakin yhden, jollen peräti kaksi, ”pikku-Johannaa”, jotka voisivat sitten kun itseltäni virta loppuu, viedä glamour-aatetta eteenpäin, Johanna haaveilee…… Edellä esitettyyn Johannalle sulhanen -ohjelmaan tämä uusi, mutta vakavalta vaikuttava ihmissuhde ei vaikuta, sillä Johannan mielestä tähden puolison pitää hyväksyä muutama syrjähyppy uraan kuuluvana.


Jälkikirjoitus: 
Johanna ei halunnut, omaa yksityistään suojellessaan, että olisimme kuvanneet sisällä Jollaksen huvilassa. Näin ollen haastattelu ei sisällä kuvamateriaalia lainkaan, sillä haluamme suojella haastateltavamme yksityisyyttä.
 

21 kommenttia:

  1. En ole vielä edes puolivälissä mutta tämä on aivan mahtava. :D Niin hieno tempaus teiltä, tällaisena hetkenä olen hyvin iloinen tästä kyseenalaisesta harrastuksestani!

    VastaaPoista
  2. Hieno kirjotus, Jätkät suoraan voitti. En ees häpeä hävetä tälläselle ilotulitukselle. Tosin vanhana hiihtäjänä ja pikkusen katkerana EPO-skandaalista on pakko sanoa, että jätkillä on pakostikin tylsät veitset ja pikkusenhan meillä oli puhetta, että ei mennä mauttomuuksiin :D Täällä mä oon kato päänahka rapsuttelusta ruvella koittanu miettiä MITÄ TAHANSA positiivistä Tunkista.

    Mutta siis, kyllä mä nielen lautasellisen nassun löysää paskaa ja tunnustan tappioni. Ei ees harmita, kun näinkin komeelle setille jäin kakkoseksi. Klassikkomatskua.

    VastaaPoista
  3. Double or nothing... ja kun seuraavaksi häviän, niin se on paras viidestä. Uusi haaste saatana. Ja jos ette lähde mukaan, niin kerron kaikille, että kaverit osti ton kirjoituksen Paljumakasiinin Kupilaisen Jarilta ja nyt ette enää uskalla ottaa haastetta vastaan, kun fyrkat on lopussa.

    Seuraava challenge:
    Molemmat kirjoittaa miltä näyttäis, kun Iltamakasiini julkaisisi sivuja käsiinsä saamastaan Nassun (se esikoiskoira, jonka synttäreitä juhlittiin itsemurhamielessä) päiväkirjasta.

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa! jopa sponsorini luki ja ymmärtää harastustani hieman paremmin. :D you so truly rock my world. kiitos!

    VastaaPoista
  5. Tämä on ihan paras. Saat taloudestamme kaksi ääntä, koska isäni oli samaa mieltä.

    VastaaPoista
  6. Kyttäsin jätkien haasteen ilmestymistä ja mielenkiinnolla odottelinkin jo, että mitäs positiivista nämä kaksi tiimiä keksivätkään - ja ei tarvinnut pettyä! Ainoa uristien tutkittavaksi jäävä asia on tosiaan sopimus siitä että mauttomuuksiin ei saa lipsahtaa, mutta koska parodia on taiteenlaji siinä missä käräjäsaleissa keikkailukin, niin sovitte varmasti herrasmiesmäisesti uusintaottelusta jolla kiista ratkaistaan? En tarkoita sanoa että teksti olisi huono, vaan päinvastoin - oli sen verran omaperäisellä kädenpuristuksella rustattu blogaus että kyllä tälle pilottijaksolle olisi hyvä saada toinenkin osa. Liputan kotikatsomostaNI tämän erän voiton Tutkiville, ilman epäilystäkään.

    Seuraavaan otteluun joku Tutkivien tiimistä varmaan lupaa olla olematta liian kaljoissaan, niin saadaan kuviakin jutun painikkeeksi. Aku Ankkoihin tottuneena lukijananNE jouduin ottamaan molemmat aivosolut käyttöön kun yhdellä piti lukea tekstiä ja toisella käyttää mielikuvitusta jotta Johannan pehmeät muodot ja pizzalaatikot saatiin kuvaan mukaan.

    VastaaPoista
  7. no helevetti Joe. Haaste on taas vastaanotettu! Deadlineksi joudumme kuitenkin vetämään sunnuntain kahden viikon päästä, eli siis 25.08. Tässä kun on kaikenlaista ennen sitä. Julkituonti taasen klo 21.00. Ok?

    Hutkivat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sopii tietenkin toi vaatimaton pari viikkoa... tosin pikkusen tuoksuu paljussa vietetty yö tässä jutussa. Ihan kun teillä mitään elämää olis. Tai no ei mulla ainakaan ole, niin ei teilläkään voi olla.

      Poista
  8. Loistavaa pojjaat! Seuraavan haasteen tekstejä odotellessa. Joskin pari viikkoa on kyllä vähän turhan pitkä aika odottaa!

    VastaaPoista
  9. voi ei, paha virhe pääsi tekstiin "Tallinna". se on Tallina.

    VastaaPoista
  10. Tottapuhuen, tämä oli teidän ensimmäinen hyvä kirjoitus. Onnittelut voitosta. Mielestäni tämä kirjoitus voitti, vaikkakin poikkesitte säännöistä roimasti ja näin ollen teidät voidaan myös diskata

    VastaaPoista
  11. Mutta tälläkertaa olitte hyviä!

    VastaaPoista
  12. Joe, tarkemmin ajateltuna, sopiiko deadline jo viikon päästä sunnuntaina. Klo 21?

    VastaaPoista
  13. Tämä oli kyllä reippaan positiivista, kiitos! Tuossa Arton hampaattomuus kohdassa tipuin sohvalta. Naurusta siis tiätty :D
    Seuraavaan kisaan siis!

    VastaaPoista
  14. Upeasti laihtuneen koirien putkasta pelastetun koiraNI mielestä olette kumpikin ansainneet Jollaksen lähikaupasta noudetut juoksusiiderit!

    VastaaPoista
  15. Ihan huikaisevan mahtaisevaa!!!!!!! :D :D :D :D Kiitos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  16. Katsokaahan, Johanna kommentoi tätä haastattelua itsekin uusimmassa blogissaan: "myös eräs toimittaja joka haastatteli minua tunnin sanoi, etten missään tapauksessa kuulu mihinkään vankilaan, olen suloinen ja aito nainen jota on kohdeltu täysin väärin ja annettu täysin väärä kuva mediassa. Hän myös kehui minun olevan hyvin älykäs ja hieno keskustelija."

    VastaaPoista
  17. Heh..... juurikin "suloinen ja aito". Odotan innolla ensi sunnuntaina, kun Nasu -koira pääsee kertomaan tarinaansa.....

    VastaaPoista
  18. Missä uudet kirjoitukset luuraa?!

    VastaaPoista
  19. Oi Joe Pasko ja V.A.L.H.E missä te olette!?! Oon into piukeena upeassa s-koon mekossa odotellut uusia tekstejä!

    VastaaPoista