keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

GlamourShow




Nyt kun kaikki ihmiset, joista mainittakoon nyt lyhyesti vaikkapa kaksi juristia, naapurin ekonomi, muutama homo ja DTM:n poke Markku, ovat olleet sitä mieltä, että Johanna Tukiainen on vain ajojahdin (kuka ajaa takaa ja ketä? ja miksi?) kohde, kaikki jo alioikeudessa tuomitut tuomiot tullaan kumoamaan eikä tulevista oikeudenkäynneistä ja/tai tutkintapyynnöistä tarvitse paljoa välittää, sillä nehän ovat vain kateellisten (kuka on kateellinen ja kenelle? ja miksi?) näätien aikaansaannoksia, voidaankin keskittyä siihen olennaiseen. Tai no, oleelliseen ja oleelliseen…. Mutta jotta Ruska- ja pillerivarasto saisi täydennystä, pitää keikkaakin tehdä. Päätimme ottaa selvää, mitä Dolls Corporation ® keikkasettiin oikein kuuluu ja mikä keikkarintamalla on tilanne. 

Aloitetaan ennakkotiedustelusta, eli suomeksi tarjouspyynnöstä, jonka lähetimme osoitteeseen johanna@dollsdancers.fi . Saimme vastauksen yllättävänkin nopeasti, itse asiassa päivässä. Vastauksessa kerrottiin, että minulla on vapaata nyt kaikki vkloput keikoille, ainoastaan 13.7 on varattu! Ja 15.7 jälkeen ajattelin lomailla ulkomailla.” Tuo 13.07. on siis se keväällä v.tuiksi menneen keikan korvauskeikka Hollolan Raja-Tuvassa. Mutta muuten kalenteri näyttää siis aika tyhjältä, mitä nyt synttäreitä käväistään juhlistamassa ulkomailla.  

 Tähän väliin, ennen kuin kukaan alkaa huudella moraalittomuudesta ja kusetuksesta tms., tiedoksenne, että olimme liikkeellä ihan aidosta kiinnostuksesta sisaruksiin. Olisimme ihan oikeasti buukanneet Glamourshown ® useaan eri ravintolaan syksyn aikana. Jollei muuten niin mielenkiinnosta. Ryhmäämme kuuluu useita henkilöitä, joilla on hyvät suhteet eri ravintoloihin, osa jopa pyörittää sellaista itsekin . Kyse ei siis ole (pelkästään) asiakkuudesta ja baaritiskille kannetuista euroista.

Tarjouspyynnössä kysellään usein mm. hintaa, maksu- ja muita ehtoja jne. Ja niin teimme mekin. Jollaksen päämajasta saamamme vastauksen mukaan, valittavana oli kaksi showta, joista ensimmäinen on
 
1) JOHANNA TUKIAINEN SHOW: 8 LAULUBIISIÄ MUKAANLUKIEN KAKSI UUTTA,
KOSKETTAVAA ENGLANNINKIELISTÄ RAKKAUSBIISIÄ, SEKÄ 3 EROOTTISTA
SHOWTANSSIBIISIÄ. Lisänä mukaan tulee ainakin yksi henkilö, esimerkiksi komea Juha, joka juontaa.



Tämän setin hinta on vaatimattomat 1.400€




Toinen vaihtoehdoista olisi ollut seuraavanlainen:


2)  JOHANNA JA JULIA TUKIAINEN SHOW: Kaikki edellä mainittu, mutta lisäksi
Julia tanssii 2 biisiä jossa voi myös riisuutua topless
. (siis huom! Julia voi riisuútua topless, suom. huom. Eikö Onni ja Toivo enää olekaan mitään?)


Molempiin vaihtoehtoihin kuuluu nimmareiden jakaminen yleisölle sekä kuvien ottaminen. (Paitsi jos joku esiintyjistä saa kilarit ja suuntaa kung fu –potkun tms. kuvaajaa kohden. suom. huom.)

Kakkosvaihtoehdon hinta on luonnollisesti hieman korkeampi, liittyyhän siihen pari tissiäkin. Tämän spektaakkelin hinta oli 1.600€.

Tiedustelimme myös maksuehdoista. Useinhan esiintyjille maksetaan ostettujen lippujen mukaan, eli esiintyjä, bändi, laulaja tms. ottaa itselleen nk. lippuriskin. Tämä ei Dolls Coproratiolle ® käynyt lainkaan, heillä kun on ollut aina ravintola loppuunmyyty ja moni ravintoloitsija on tehnyt jopa myyntiennätyksiä sinä iltana kun Glamourshow ® on sinne rantautunut. Hinnoista pidetään siis kiinni. Piste.

Keikka maksetaan Johannalle käteen/meikkilaukkuun suoraan. Mieluummin vielä ennen keikkaa. Hänen kirjanpitäjänsä voi kuuleman mukaan lähettää etukäteen laskun, ja Johanna tekee sitten käteiskuitin keikkapaikalla. Tämä on ollut normaalikäytäntö. Peruutusehdoista ja/tai paikalle tulematta jättämisestä ei kyselyistämme huolimatta puhuttu mitään.  Eikä siitä, että kuka on vastuussa lakisääteisistä maksuista esiintyjien osalta, sisältääkö palkkio ALV:n etc. Sivuseikkoja, kuka näitä jaksaa…..

Sen sijaan alkoholinkäytöstä ja kännissä ja/tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena esiintymisestä olimme tiukkoja. Kerroimme rehellisesti tarjouspyynnössämme, että olemme saaneet tietoomme, että Glamourshown ® esiintyjät ovat olleet useissa keikkasessioissa aivan totaalisen sekaisin. Joskus jopa niin paljon, että sovittu keikka on jäänyt tekemättä. Vastaus oli kuitenkin valmiina:


”Olen hyvin luotettava työntekijä ja moraalini on korkealla, minusta on vain media pyrkinyt luomaan täysin erilaisen kuvan kuin mitä oikeasti olen. Alkoholiin minulla on sellainen suhtautuminen, että esiintyjät voivat juoda myös ennen keikkaa mutta hyvin kohtuullisesti (esitys, varsinkin topless tanssi) menee huomattavasti paremmin jos esiintyjä on hieman ottanut alkoholia. Itselläni toleranssi on hyvin korkealla, olen ollut niin kauan viihdealalla. Sen sijaan suosittelen että siskolleni Julialle annetaan esim. vain yksi siideri ennen keikkaa ja keikan jälkeen hän voi
sitten ottaa enemmän.



Sitä en tietenkään hyväksy, että esiintyjä on lavalla kaatokännissä, sellainen ei ole 
ammattitaitoista.  Meillä on joskus harvoin tapahtunut niin, että esim. Julia on ollut 
hyvin humalassa lavalla, mutta kyseinen ravintola teki myyntiennätyksensä 
keikallamme ja siksi he maksoivat kuitenkin täyden palkan meille.”



Että näin. Tilaavan ravintolan pitäisi siis vielä irrottaa yksi henkilö seuraamaan kuinka paljon Julia juo. Onneksi joku ravintola teki kuitenkin myyntiennätyksensä, mutta mietimme lähinnä sitä, että tekikö se sen takia, että Julia veti perseet? Vai sen takia, ettei Glamoushowta ® jaksanut kukaan kuunnella/seurata selvin päin?

Ja kun kerran vaatimuksiin päästiin, käydään nyt läpi vielä raiderikin, eli mitä taiteilijat varsinaisen palkkionsa lisäksi haluavat/ovat tottuneet saamaan. Noihin edellä mainittuihin esiintymispalkkioihin pitää vielä muuten lisätä matka- ja majoituskulut, ja tämän lisäksi raideri sisältää seuraavaa:
 
”Hotellihuoneeseen koiranruokaa sekä koiranluita, sekä kynttilöitä. Backstagelle vaaleanpunaisia ruusuja, valko-ja punaviiniä, shampanjaa tai kuohuviiniä, siidereitä ja lonkeroa, coca-cola zerota ja energiajuomia, sekä voileipiä ja hedelmiä (varsinkin jos siskoni tulee mukaan koska hänellä on diabetes joten jatkuvat syöminen on tärkeää.) Lisäksi ennen keikkaa lämmin illallinen 2 hengelle. Tuomme yleensä vähintään 2 pikkukoiraa mukanamme.”




Tämä on ok. Raiderissa ei ole muuta kummallista kuin se, että se sisältää myös hotelliin 
toimitettavat varusteet. Tämä on normaalia ulkomaisten esiintyjien kohdalla, mutta meiltä 
ei koskaan kukaan suomalainen artisti/esiintyjä ole vaatinut muuta kuin majoituksen.
 
Lasketaanpa ihan vaikka huvikseen, mitä koko setti noin esimerkinomaisesti tulisi 
kustantamaan vaikkapa Jyväskylässä sijaitsevalla ravintolalle. 
 
esiintymispalkkio (sis. Johanna &Julia + yhden homon)                       1.600,-
matkat (junalla Hki-Jkylä-Hki) 3 hlö                                                        339,39 (halvimmat lähdöt la-su) (lähde VR)
Majoitus Jkylä  3 hlö (arvio)                                                                   160,- (lähde Trivago)
Illallinen 2:lle (arvio)                                                                                50,-  (lähde: arvio)             
hotelli- ja takahuonevaatimukset (arvio)                                                   200,- (lähde: arvio)
YHTEENSÄ                                                                                       2.349,39
 
Eli summasummarum; kaksi ja puoli tonnia hupenisi siihen, että Glamourshow® rantautuisi Jyväskylään. Jos liput maksaisivat vaikka kympin, joka oikeasti on aika hävytön hinta, niitä pitäisi siis myydä noin. 250 kpl. Ja juu, päälle tulee vielä kate muusta myynnistä, mutta niin se tulisi ilman Glamourshowtakin ®,  joten sitä on vaikea laskea shown tuomaksi lisäarvoksi.  

Jokaisen kapakan pitäjän omaan harkintaan jää siis se, että onko Glamourshown ® paikalle tilaaminen kannattavaa vai ei. Saako tuolla 2.500 eurolla jonkun esiintyjän, joka vetää koko illan, useamman setin ja vielä saa ihmiset tulemaan juuri sinun ravintolaasi? Meidän haastattelemat ravintoloitsijat olivat kaikki sitä mieltä, että kyllä saa.

PEEÄSS. Jossain välissä Jollaksen pääkonttorista ilmoitettiin, että Glamourshow ® esiintyy Kotkan Meripäivillä jopa kahtena päivänä. Ei muuten esiinny! (lähde: niin varma kuin ikinä voi olla). Samoin Dollsin blogissa ilmoitettiin, että keväinen katastrofi Hovirinnan rantaravintolassa Kaarinassa on nyt sovittu, ja siskokset on buukattu syksyn Sikajuhlien pääesiintyjiksi. No, kukin saa vetää omat johtopäätökset seuraavasta mailista, jonka saimme Hovirinnasta asiaa tiedusteltuamme: 

"Johanna Tukaisen kanssa tehty esiintymissopimus Sikajuhlien osalta on purettu, joten heitä ei tapahtumassa tulla näkemään." (lähde: Hovirannan Sikajuhlat)



Koko ryhmämme tilasi liput ( a 35,- sisältäen seisovan pöydän) saman tien. Toivottavasti nähdään 31.08. Hovirinnassa! Siis Sikajuhlissa, ei kebabravintolassa.
 

2 kommenttia:

  1. Spermat räjähti kun tekstiänne lukee. Erittäin pehmeät muodot! Oivallinen kirjoitelma 5/5. Tosin veikkaan, että Tunkki ois ollu valmis tinkimään tosta hinnasta yli puolet. Vaikee uskoa, että noi enää tollasia summia saa yhtään mistään, todellakaan.

    VastaaPoista
  2. Tämä on ainoa blogi, jota Hesuksen blogin rinnalle luen ja hyvää tavaraa onkin. Senverran pitää Tuksun puolesta sanoa, että kirjoittajankin tuntema entinen BirraBella teki oikeasti yhden illan myyntiennätyksensä ravintolan viime vuosien historian aikana, mitä kaverini on siellä töissä ollut. Eihän tuota friikkisirkusta selvinpäin kukaan voi katsoa :)

    VastaaPoista